Padomi, kurus ir vērts izmantot, gatavojot ēdienu

  • Ja ievārījuma vārīšanas laikā, sīrups kļūst biezs, bet augļi – sačokurojušies, pielejiet sīrupam klāt ūdeni.
  • Ievārījums nesacukurosies, ja vārīšanas laikā, katliņa malas noslaucīsiet ar aukstā ūdenī samitrinātu dvieli.
  • Ja vārīšana ir ieilgusi, bet ievārījums nepaliek biezs, pievienojiet tam mazliet citrona sulas.
  • Attaisīts ievārījums uzglabāsies labāk, ja jums tam uzbērsiet 1cm biezu cukura kārtu.
  • Ja jūs gatavojat salātus, ierīvējiet trauka maliņu ar ķiploku, salātiem būs patīkama, ķiploku smarža.
  • Ja jūs gribat kārtīgi sagriezt izvārītas olas, tad samērcējiet nazi aukstā ūdenī, olas dzeltenums nedrups.
  • Lai atbrīvotos no kukaiņiem salātos, pēc mazgāšanas iemērciet tos uz 1- – 15 minūtēm sālītā ūdenī, tad noskalojiet.
  • Lai buljons būtu caurspīdīgs iemetiet tajā ledus kubiciņu un uzvāriet.
  • Buljons no sasaldētas gaļas, parasti sanāk necaurspīdīgs. Lai tam būtu patīkams izskats, pievienojiet divu olu, labi nomazgātas čaumalas, pēc vārīšanas varat tās izņemt.
  • Vistas buljonam nevajag pievienot ne lauru lapas, ne citas garšvielas, jo tad tas zaudē savu aromātiskumu.
  • Vārot zivis, tās ir jāliek aukstā ūdenī.
  • Ja jūs vārīsiet zivis ūdenī, kuram ir pievienots piens, to garš būs maigāka.
  • Zivis jāliek cepties stipri uzsildītā cepeškrāsnī.
  • Lai ērtāk būtu tīrīt zivis, tās var ievietot polietilēna maisiņā.
  • Atbrīvoties no specifiskās zivs smakas jums palīdzēs atšķaidīts etiķis vai citrona sula.
  • Tvaicētas zivis ir garšīgākas par vārītām zivīm.
  • Lai atbrīvotos no specifiskās smaržas, kura rodas cepot zivis, vajag ielikt pannā svaigus, nomizotus, ripiņās sagrieztus kartupeļus.
  • Atvērtus zivju konservus uzreiz ir jāpārliek porcelāna traukā. Uzglabāt konservus bundžās ir bīstami, pat ledusskapī.
  • Raugu var pagatavot pašiem: 1 glāzi miltu sajauc ar glāzi silta ūdens, atstāj uz 6 stundām, tad pievieno 1 glāzi alus, 1 ēdamkaroti cukura, kārtīgi apmaisa un noliek siltā vietā. Raugu jāuzglabā cieši aizkorķētās pudelītēs.
  • Rauga vietā mīklai var pievienot ēdamkaroti konjaka vai ruma, efekts būs tāds pats, bet mīkla būs garšīgāka.
  • Lai mīkla neliptu pie rokām, tās vajag sasmērēt ar augu eļļu.
    Mīkla ātrāk būs gatava, ja iespraudīsiet tajā dažas makaronu caurulītes.
  • Rauga mīkla būs daudz garšīgāka, gaisīgāka un mīkstāka, ja pirms pašas cepšanas, pievienosiet tai atdzisušus, uz smalkās rīves sarīvētus, vārītus kartupeļus (2 – 3 kartupeļi uz 1 kg miltu).
  • Noteikt pirktu olu svaigumu var ievietojot tās traukā ar sālītu ūdeni. Svaigas olas nogrims, nesvaigas – uzpeldēs, bet vidēja svaiguma olas – paliks kaut kur pa vidu.
  • Pirms dažām dienām vārītas olas liksies kā svaigas, ja jūs tās uz 15 – 20 minūtēm ievietosiet verdošā ūdenī.
  • Ceptas olas, kuras ir pagatavotas uz vidējas liesmas ir garšīgākas par olām, kuras ir gatavotas uz lielas liesmas.
  • Citroni ļoti labi uzglabājas traukā, kuram apakšā ir iebērta sāls.
  • Vinegrets iegūs jaunu īpašu garšu, ja jūs tam pievienosiet ēdamkaroti piena un tējkaroti cukura.
  • Sinepes, kuras ir atšķaidītas ar pienu ilgāk saglabājas svaigas.
  • Ka kaltētas sēnes dažas stundas patur sālītā pienā, tās kļūst kā svaigas.
  • Pievienojiet pankūku mīklai 2 – 3 ēdamkarotes cukura un jūsu pankūkas kļūs kraukšķīgas un zeltainas.
  • Pārsālītu zupu var glābt, pievienojot tai kartupeļus vai rīsus.
  • Sažuvušu sieru var ievietot pienā, tas atkal kļūs mīksts un svaigs.
  • Putukrējumu saputot ir daudz vieglāk, ja tam pievieno klāt mazliet netrekna krējuma.
  • Ja jūs, jēra gaļu uz vienu stundu pirms gatavošanas iemērksiet pienā, bet pēc ierīvēsiet ar sasmalcinātiem ķiplokiem, atbrīvosieties no šai gaļai piemītošās specifiskās smaržas.

Paldies par atbalstu un uzcticību Sesxi247!