
- Ja ievārījuma vārīšanas laikā, sīrups kļūst biezs, bet augļi – sačokurojušies, pielejiet sīrupam klāt ūdeni.
- Ievārījums nesacukurosies, ja vārīšanas laikā, katliņa malas noslaucīsiet ar aukstā ūdenī samitrinātu dvieli.
- Ja vārīšana ir ieilgusi, bet ievārījums nepaliek biezs, pievienojiet tam mazliet citrona sulas.
- Attaisīts ievārījums uzglabāsies labāk, ja jums tam uzbērsiet 1cm biezu cukura kārtu.
- Ja jūs gatavojat salātus, ierīvējiet trauka maliņu ar ķiploku, salātiem būs patīkama, ķiploku smarža.
- Ja jūs gribat kārtīgi sagriezt izvārītas olas, tad samērcējiet nazi aukstā ūdenī, olas dzeltenums nedrups.
- Lai atbrīvotos no kukaiņiem salātos, pēc mazgāšanas iemērciet tos uz 1- – 15 minūtēm sālītā ūdenī, tad noskalojiet.
- Lai buljons būtu caurspīdīgs iemetiet tajā ledus kubiciņu un uzvāriet.
- Buljons no sasaldētas gaļas, parasti sanāk necaurspīdīgs. Lai tam būtu patīkams izskats, pievienojiet divu olu, labi nomazgātas čaumalas, pēc vārīšanas varat tās izņemt.
- Vistas buljonam nevajag pievienot ne lauru lapas, ne citas garšvielas, jo tad tas zaudē savu aromātiskumu.
- Vārot zivis, tās ir jāliek aukstā ūdenī.
- Ja jūs vārīsiet zivis ūdenī, kuram ir pievienots piens, to garš būs maigāka.
- Zivis jāliek cepties stipri uzsildītā cepeškrāsnī.
- Lai ērtāk būtu tīrīt zivis, tās var ievietot polietilēna maisiņā.
- Atbrīvoties no specifiskās zivs smakas jums palīdzēs atšķaidīts etiķis vai citrona sula.
- Tvaicētas zivis ir garšīgākas par vārītām zivīm.
- Lai atbrīvotos no specifiskās smaržas, kura rodas cepot zivis, vajag ielikt pannā svaigus, nomizotus, ripiņās sagrieztus kartupeļus.
- Atvērtus zivju konservus uzreiz ir jāpārliek porcelāna traukā. Uzglabāt konservus bundžās ir bīstami, pat ledusskapī.
- Raugu var pagatavot pašiem: 1 glāzi miltu sajauc ar glāzi silta ūdens, atstāj uz 6 stundām, tad pievieno 1 glāzi alus, 1 ēdamkaroti cukura, kārtīgi apmaisa un noliek siltā vietā. Raugu jāuzglabā cieši aizkorķētās pudelītēs.
- Rauga vietā mīklai var pievienot ēdamkaroti konjaka vai ruma, efekts būs tāds pats, bet mīkla būs garšīgāka.
- Lai mīkla neliptu pie rokām, tās vajag sasmērēt ar augu eļļu.
Mīkla ātrāk būs gatava, ja iespraudīsiet tajā dažas makaronu caurulītes. - Rauga mīkla būs daudz garšīgāka, gaisīgāka un mīkstāka, ja pirms pašas cepšanas, pievienosiet tai atdzisušus, uz smalkās rīves sarīvētus, vārītus kartupeļus (2 – 3 kartupeļi uz 1 kg miltu).
- Noteikt pirktu olu svaigumu var ievietojot tās traukā ar sālītu ūdeni. Svaigas olas nogrims, nesvaigas – uzpeldēs, bet vidēja svaiguma olas – paliks kaut kur pa vidu.
- Pirms dažām dienām vārītas olas liksies kā svaigas, ja jūs tās uz 15 – 20 minūtēm ievietosiet verdošā ūdenī.
- Ceptas olas, kuras ir pagatavotas uz vidējas liesmas ir garšīgākas par olām, kuras ir gatavotas uz lielas liesmas.
- Citroni ļoti labi uzglabājas traukā, kuram apakšā ir iebērta sāls.
- Vinegrets iegūs jaunu īpašu garšu, ja jūs tam pievienosiet ēdamkaroti piena un tējkaroti cukura.
- Sinepes, kuras ir atšķaidītas ar pienu ilgāk saglabājas svaigas.
- Ka kaltētas sēnes dažas stundas patur sālītā pienā, tās kļūst kā svaigas.
- Pievienojiet pankūku mīklai 2 – 3 ēdamkarotes cukura un jūsu pankūkas kļūs kraukšķīgas un zeltainas.
- Pārsālītu zupu var glābt, pievienojot tai kartupeļus vai rīsus.
- Sažuvušu sieru var ievietot pienā, tas atkal kļūs mīksts un svaigs.
- Putukrējumu saputot ir daudz vieglāk, ja tam pievieno klāt mazliet netrekna krējuma.
- Ja jūs, jēra gaļu uz vienu stundu pirms gatavošanas iemērksiet pienā, bet pēc ierīvēsiet ar sasmalcinātiem ķiplokiem, atbrīvosieties no šai gaļai piemītošās specifiskās smaržas.
Paldies par atbalstu un uzcticību Sesxi247!